fbpx
fotosesiya mariya banavam burgas usmivka

7 трика, с които да се усмихвате естествено на снимки

Портретният фотограф знае как да накара моделите си да се усмихват естествено. Но ако сте човекът пред обектива, ще видите колко е трудно да направите усмивката си да изглежда спонтанна и естествена.

Вижте седем съвета, които ще ви помогнат да се усмихвате естествено пред камера.

1. Затворете очите си и вдишайте

Ако се чувствате нервни, отделете няколко секунди, за да се отпуснете. Затворете очи, дишайте дълбоко и след това отворете очите си.

Ще се почувствате по-спокойни и ще се усмихнете по-естествено.

fotosesia nikol

2. НЕ казвайте “сирене”

Окей, тук съм повече от категорична! „Сиренето“ трябва да се използва само за заснемане на детски рождени дни!

Когато вие позирате за снимка, използвайте следния трик – кажете „Хей“ вместо „сирене“. Това движение на устните прави усмивката да изглежда по-естествено.

Има и още един холивудски трик – кажете “money” (пари). Все пак… понякога само мисълта за пари може да внесе усмивка и на лицето ви.

fotosesia mari-anna

3. Отпуснете мускулите на лицето и челюстта

Когато сте нервни, това се изписва на лицето ви. Фокусирайте се върху мускулите на лицето и челюстта и отделете секунда или две, за да ги отпуснете съзнателно. Естествената усмивка ще дойде сама.

Ето и още един трик, за да изглежда лицето отпуснато – дишайте през устата.

fotosesiq ju atanasova

4. Мислете за нещо, което ви прави щастливи

Това е един от най-старите трикове да се усмихваш естествено. Докато позирате за снимката, помислете за случки и събития, когато сте били щастливи. Изненада за рожден ден, екскурзия в чужбина, предложение за брак… списъка е безкраен.

Може би ще ти хареса: 8 начина да се отпуснeтe по време на фотосесия

fotosesiaa denica mileva

5. Направете нещо шантаво

Аз ползвам една страхотна техника, с която помагам на клиентите ми да се отпуснат. Заговарям ги да ми разкажат нещо интересно, докато продължавам да снимам. А понякога дори и да ми изпеят песен, докато си тактуват с глава. И може дори да скачаме и танцуваме, за да отпуснем стегнатата поза на тялото.

Дори да изглежда малко глупаво отстрани, гарантирам, че това дава отлични резултати.

Всъщност, правете всичко, което ви кара да се чувствате щастливи! По този начин ще се отпуснете и ще спрете да се фокусирате върху камерата.

Заглавната снимка на тази статия е направена точно така.

fotosesia lili

6. Представете си, че зад камерата стои някой, който харесвате

(А най-добре е, ако харесвате и фотографа)

Подобно на това да си мислете за нещо, което ви прави щастливи, може да си представите някого, който ви кара да се усмихвате. Представете си, че точно този човек е зад камерата и ви снима.

Този някой може да е дори анимационен герой. Аз, например, много си падам по Пинко розовата пантера. Ако ме питате, определено бих се усмихнала, ако си представях любимия си анимационен герой, който ме снима.

doni photo session

7. Помолете фотографа да разкаже шега

Ако имате нужда от още малко тласък, за да постигнете естествена усмивка, може да помолите фотографа да разкаже шега. Или още по-добре – можете да си направите кратка почивка, за да разкажете сами шега. Това ще ви отпусне и ще насърчи фотографа и той да разкаже шега.

Вие имате ли собствени трикове, които използвате, за да се усмихнете естествено на снимките? Ще се радвам да ги споделите в коментарите под статията.

Ако и ти в момента търсиш фотограф, който да заснеме естествената ти усмивка, свържи се с мен и се приготви да заблестиш!

И спокойно! Дори зевзекът Чандлър от “Приятели” все още не е успял да изиграе естествена усмивка пред камера, а всички го обичат!

Прочети още:

2 thoughts on “7 трика, с които да се усмихвате естествено на снимки”

  1. Pingback: 8 начина да се отпуснeтe по време на фотосесия | Фотограф Павлина Иванова

  2. Pingback: Как да изберa фотограф? 6 основни неща, които да вземете предвид | Фотограф Павлина Иванова

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *