fotosesiya mariya banavam burgas usmivka

7 трика, с които да се усмихваш естествено на снимки

Портретният фотограф знае как да накара моделите си да се усмихват естествено. Но когато ти си човека пред обектива, разбираш колко е трудно да направиш усмивката си да изглежда спонтанна и естествена.

Виж седем съвета, които ще ти помогнат да се усмихваш естествено пред камера:

1. Затвори очи и вдишай

Ако се чувстваш неспокойно, отдели няколко секунди, за да се отпуснеш. Затвори очи, дишай дълбоко и след това отвори очите си.

Ще се почувстваш по-спокойно и ще се усмихваш по-естествено.

fotosesia nikol

2. НЕ казвай “сирене”

Окей, тук съм повече от категорична! „Сиренето“ трябва да се използва само за заснемане на детски рождени дни!

Когато позираш за снимка, използвай следния трик – кажи „Хей“ вместо „сирене“. Това движение на устните прави усмивката да изглежда по-естествено.

Има и още един холивудски трик – кажи “money” (пари). Все пак… понякога само мисълта за пари може да внесе усмивка и на лицето.

fotosesia mari-anna

3. Отпусни мускулите на лицето и челюстта

Когато сте нервни, това се изписва на лицето. Фокусирай се върху мускулите на лицето и челюстта и отдели секунда или две, за да ги отпуснш съзнателно. Естествената усмивка ще дойде сама.

Ето и още един трик, за да изглежда лицето отпуснато – дишай през устата.

fotosesiq ju atanasova

4. Мисли за нещо, което те прави щастлива

Това е един от най-старите трикове да се усмихваш естествено. Докато позираш за снимката, помисли за случки и събития, когато си била щастлива. Изненада за рожден ден, екскурзия в чужбина, предложение за брак… списъка е безкраен.

Може би ще харесаш: 8 начина да се отпуснeш по време на фотосесия

fotosesiaa denica mileva

5. Направи нещо шантаво

Аз ползвам една страхотна техника, с която помагам на клиентите ми да се отпуснат. Заговарям ги да ми разкажат нещо интересно, докато продължавам да снимам. А понякога дори и да ми изпеят песен, докато си тактуват с глава. И може дори да скачаме и танцуваме, за да отпуснем стегнатата поза на тялото.

Дори да изглежда малко глупаво отстрани, гарантирам, че това дава отлични резултати.

Всъщност, прави всичко, което те кара да се чувстваш щастлива! По този начин ще се отпуснеш и ще спреш да се фокусираш върху камерата.

Заглавната снимка на тази статия е направена точно така.

fotosesia lili

6. Представи си, че зад камерата стои някой, който харесваш

(А най-добре е, ако харесваш и фотографа)

Подобно на това да си мислиш за нещо, което те прави щастлива, може да си представиш някого, който те кара да се усмихваш. Представи си, че точно този човек е зад камерата и те снима.

Този някой може да е дори анимационен герой. Аз, например, много си падам по Пинко розовата пантера. Ако ме питаш, определено бих се усмихнала, ако си представях любимия си анимационен герой, който ме снима.

doni photo session

7. Помоли фотографа да разкаже шега

Ако имаш нужда от още малко тласък, за да постигнеш естествена усмивка, може да помолиш фотографа да разкаже шега. Или още по-добре – можете да си направите кратка почивка, за да разкажеш шега. Това ще те отпусне и ще насърчи фотографа и той да разкаже шега.

А ти имаш ли собствени трикове, които използваш, за да се усмихваш естествено на снимки? Ще се радвам да ги споделиш в коментарите под статията.

Ако и ти в момента търсиш фотограф, който да заснеме естествената ти усмивка, свържи се с мен и се приготви да заблестиш!

И спокойно! Дори зевзекът Чандлър от “Приятели” все още не е успял да изиграе естествена усмивка пред камера, а всички го обичат!

Прочети още: